vrijdag, 25. mei 2012 - 17:49

Catamaran in problemen nabij Schiermonnikoog

Schiermonnikoog

Het Kustwachtcentrum Den Helder ontving vrijdagmiddag om 15.10 uur de melding dat een catamaran rond 14.20 uur met twee personen was omgeslagen ten noordwesten van Schiermonnikoog.

'Eén van de opvarenden slaagde er na 45 minuten in het strand te bereiken, waarna hij alarm sloeg', meldt het Kustwachtcentrum vrijdag.

Door het Kustwachtcentrum zijn direct twee reddingboten van station Schiermonnikoog van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een Defensie helikopter van vliegbasis Leeuwarden gealarmeerd.

Ook het Kustwachtvliegtuig, dat met een routinevlucht bezig was, werd ingezet om de tweede opvarende te zoeken. Later meldde zich ook nog een particulier vaartuig en de reddingboot van KNRM station Lauwersoog in.

Om 16.00 uur meldde het Kustwachtvliegtuig de drenkeling in zicht te hebben, waarop de helikopter de persoon heeft opgepikt en vanwege onderkoelingsverschijnselen naar het Medisch Centrum Leeuwarden heeft gebracht.

Inmiddels is bericht ontvangen dat de man het goed maakt. De reddingboten hebben de catamaran geborgen en brengen deze naar Schiermonnikoog.
Provincie:
Tag(s):