zaterdag, 21. april 2012 - 14:52

Catshuisoverleg mislukt, SP wil verkiezingen

Den Haag

Nadat de onderhandelingen, die zaterdag om 13.00 uur waren hervat, heeft PVV-leider Wilders, samen met zijn secondant Fleur Agema rond half drie het Catshuis verlaten.

Catshuisoverleg mislukt

Hoewel de reden van Wilders' vertrek nog onduidelijk is, gaan er geruchten dat het Catshuisoverleg mislukt is. Wilders zou na overleg met zijn fractie de afspraken niet voor zijn rekening hebben willen nemen. Het totaalpakket zou te zwaar vallen bij zijn achterban.

De onderhandelaars van VVD, CDA en PVV kwamen zaterdag voor het eerst in het weekend bij elkaar. Vrijdag zou het Centraal Planbureau (CPB) de plannen van de drie partijen hebben doorgerekend en naar het Catshuis hebben gestuurd.

Persconferenties van Rutte, Verhagen en Wilders<
Om 16.15 uur zaterdagmiddag zijn er twee persconferenties gegeven over het geklapte Catshuisoverleg. Premier Mark Rutte en vicepremier Maxime Verhagen hebben een korte verklaring afgelegd bij het Catshuis.
Op hetzelfde moment stond PVV-leider Geert Wilders de pers te woord in de Tweede Kamer.

SP wil verkiezingen
De meeste partijen wachten met hun reactie de toelichting van premier Rutte en vicepremier Verhagen en Wilders af. De SP, Groen Links en de Partij voor de Dieren hebben laten weten dat zij nieuwe verkiezingen willen.
Roemer wil dat de stukken over de bezuinigingen openbaar worden. Hij wil weten wat de koopkrachteffecten zouden zijn geweest.
Provincie:
Tag(s):