woensdag, 27. juni 2012 - 11:54

CDA wil verbod op religieuze symbolen voor rechters en agenten

Als het aan het CDA ligt komt er een verbod op uiterlijk vertoon van religie voor rechters en agenten. Dat schrijft het Nederlands Dagblad (ND) woensdag.

Mensen die bij de politie of de gerechtelijke macht werken, mogen van de partij bijvoorbeeld geen keppeltje, tulband of hoofddoek dragen en ook geen ketting met een kruisje.

Komend weekend zullen de CDA-leden beslissen of het partijbestuur dit voorstel gaat opnemen in het verkiezingsprogramma.

Het idee komt van de CDA-afdeling van de stad Utrecht. Janneke Beumer van de CDA-afdeling in de stad Utrecht vindt dit een manier 'om de neutraliteit te waarborgen'. en het is volgens haar belangrijk dat agenten en rechters neutraliteit uitstralen. Janneke Beumer: ' Voor andere ambtenaren, bijvoorbeeld die bij een gemeentebalie, maakt dat niet zo veel uit. Volgens haar is het niet zo bijzonder dat juist het CDA met dit voorstel komt: ''Het gaat erom hoe politie en de rechterlijke macht in onze samenleving de mensen goed kunnen dienen, onpartijdig. En wij denken dat dat het beste kan zonder een teken van een religie.'
Provincie:
Tag(s):