woensdag, 25. april 2012 - 15:34

Celstraf voor Hells Angels voor afdwingen ontslag

Arnhem

Vier mannen, waarvan er drie lid zijn van de Hells Angels en een hangaround, zijn woensdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden.

De rechtbank achtte bewezen dat ze een man gedwongen hebben een beëindigingsovereenkomst van zijn arbeidscontract bij een horecagelegenheid in Arnhem te tekenen en daarnaast hebben gedwongen een telefoon af te geven


Het slachtoffer was eerder eigenaar van de horecagelegenheid, maar was later in dienst bij de club. De man moest op de zolder van de horecagelegenheid tekenen, in het bijzijn van de nieuwe eigenaar van de Club, een 37-jarige Arnhemmer. Daarbij waren nog twee mannen aanwezig; een 38-jarige inwoner van Soest en een 36-jarige inwoner van Utrecht. Het slachtoffer kreeg klappen en hem werd een hard voorwerp tegen het hoofd gezet, waarvan hij dacht dat het een vuurwapen was. Een 34-jarige militair uit Veenendaal, werkzaam als portier bij de horecagelegenheid, was niet aanwezig bij het voorval, maar de rechtbank ziet hem wel als initiator en medepleger.
Provincie:
Tag(s):