woensdag, 14. november 2012 - 20:42

Centrum Hoogeveen in top 50 drukste stadscentra

Hoogeveen

Steeds meer mensen komen naar het centrum van Hoogeveen. Per week bezoeken 120.500 mensen het centrum, ten opzichte van de telling in 2009 is dit met 3,2% gestegen (2009: 116.800 bezoekers). Hiermee staat Hoogeveen in de top 50 van drukst bezochte stadscentra van Nederland.

Dit blijkt uit het passantenrapport van Locatus. Wethouder Hiemstra en voorzitter Kees Raven van de Stichting Centrummanagement: "Het is mooi om te zien dat ook dit onderzoek laat zien dat er een stijgende lijn in het centrum van Hoogeveen zit. De titel Beste binnenstad van Nederland maakt Hoogeveen dus echt waar. De investeringen en activiteiten in het centrum verdienen zich op deze manier terug. Een mooie opsteker voor onder andere de ondernemers in het centrum.”

Dit bureau onderzoekt één keer in de twee jaar hoeveel mensen er, waar en wanneer lopen in het centrum van Hoogeveen. Het onderzoek is gehouden op een zonnige zaterdag in september (2011). Dit was net voordat bekend werd gemaakt dat Hoogeveen de Beste binnenstad van Nederland heeft. Het bureau heeft op 24 punten in het centrum een telling gehouden. Het zuidelijk deel van de Hoofdstraat is het drukste gebied, hier zijn 4700 passanten per uur geteld. Ook omzetcijfers worden bij het onderzoek betrokken. Bedrijfsmakelaar Adri Doldersum over het onderzoek: “Dit is het bewijs dat Hoogeveen zich verder ontwikkelt tot een van de hoofdwinkelsteden van Noord Nederland.”
Provincie:
Tag(s):