donderdag, 19. april 2012 - 20:57

CEO Harry Koorstra stapt op bij PostNL

Den Haag

PostNL maakt bekend dat Harry Koorstra, CEO van PostNL, heeft besloten met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen.

"Zo’n besluit neem je niet overnight. De samenwerking met de Raad van Commissarissen is de laatste tijd uiterst moeizaam verlopen onder andere in relatie tot verschil in opvattingen over hoe je de diverse stakeholdersbelangen het best kan dienen. Onder zo’n gesternte, gegeven de uitdagingen waar het bedrijf voor staat, kan en wil ik niet werken. Ik ga weg zonder vertrekregeling omdat wat mij betreft principes voorop staan" aldus Harry Koorstra.

Piet Klaver, Voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Wij betreuren het vertrek van Harry. In meer dan 20 jaar heeft Harry een belangrijke bijdrage geleverd in vaak zeer uitdagende omstandigheden."

De Raad van Commissarissen is voornemens Herna Verhagen, lid van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Pakketten en International, te benoemen als de nieuwe CEO van PostNL. Zij heeft bijna 20 jaar ervaring binnen PostNL en heeft verschillende functies vervuld, waarbij klanten en medewerkers centraal stonden; onder andere als Commercieel Directeur en Directeur Personeelszaken. "Wij zijn ervan overtuigd dat Herna de juiste opvolger is om de uitdagingen die PostNL momenteel kent op te pakken" aldus Piet Klaver.
Provincie:
Tag(s):