dinsdag, 17. juli 2012 - 11:39

Chauffeur zwaargewond na eenzijdig ongeval met vrachtauto

Emmeloord

Maandagavond raakte een 54-jarige vrachtautochauffeur zwaargewond nadat hij door nog onbekende oorzaak in een bocht op de A-6 (thv hectometerpaal A-6-R-111.8) de controle over zijn vrachtauto verloor en kantelde.

De chauffeur raakte bekneld en is door ingrijpen van de brandweer bevrijd. De man is onder politiebegeleiding overgebracht naar een ziekenhuis en opgenomen. De A-6 is vanaf de Hannie Schaftweg Emmeloord richting Lemmer nog afgesloten voor alle verkeer in verband met opruim- en (nood)reparatiewerkzaamheden.

Rond 19.30 uur rukten brandweer, politie en ambulance uit naar de bocht van de A-6 die bekend staat als de “vogelkop”. Een vrachtwagen bleek door nog onbekende oorzaak te zijn gekanteld en de chauffeur zat bekneld. De onfortuinlijke berijder kon door de brandweer pas na ruim een uur snijden en knippen uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van een Mobiel Medisch Team dat met een traumahelikopter werd ingevlogen. Hij is met ernstige verwondingen en onder politiebegeleiding overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. Zijn toestand werd omschreven als stabiel maar met ernstig letsel.
Provincie:
Tag(s):