dinsdag, 24. april 2012 - 22:59 Update: 08-07-2014 0:53

Chelsea blijft met tien man overeind in Barcelona

(Elfvoetbal) Chelsea heeft de finale van de Champions League bereikt. De Londense ploeg speelde dinsdagavond met 2-2 gelijk tegen Barcelona en omdat men vorige week in Londen met 1-0 had gewonnen was dit genoeg om door te gaan naar de finale in München.

Al vroeg in de wedstrijd raakte Chelsea-verdediger Gary Cahill geblesseerd aan zijn hamstring. Hij leek niet verder te kunnen en zijn vervanger Bosingwa stond al klaar. Hij weigerde echter het veld te verlaten, maar besefde even later dat hij het onverantwoord was verder te spelen. Ook bij Barcelona werd een verdediger gewisseld. Gerard Pique kwam hard in botsing met zijn doelman Victor Valdes. Hij bleef bewegingsloos op het gras liggen en werd vervangen door Dani Alves.

In de 35e minuut was het Sergio Busquets die de Catalanen op een 1-0 voorsprong bracht. De Spaanse international ontving de bal van Isaac Cuenca en kon de bal in het lege Chelsea-doel schuiven. Enkele minuten later beging John Terry een opmerkelijke overtreding. De aanvoerder van de Londenaren gaf een knietje in de rug van Dani Alves en kon met rood vertrekken.

Doordat Chelsea met een man minder speelde bleef Barcelona aanvallen. Vlak voor rust resulteerde dit in de 2-0. Lionel Messi zetten Andres Inièsta vrij voor Cech en de spelmaker faalde niet. In die fase van de wedstrijd leek het erop dat de mannen van Guardiola over Chelsea heen zouden walsen, maar nog voor het rustsignaal stuurde Frank Lampard Ramires de diepte in en de Braziliaan lepelde de bal fraai over Victor Valdes heen. Zo gingen beide ploegen rusten met een stand van 2-1.

Aan het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen. Didier Drogba tikte Cesc Fàbregas aan en Messi mocht aanleggen vanaf elf meter. De kleine Argentijn schoot echter op de lat en zo bleef hij droog staan tegen een Engelse tegenstander. Het verdere verloop van tweede helft was zeer eentonig. Barcelona viel aan en Chelsea deed er alles aan om te zorgen dat men niet kon scoren. Petr Cech pakte een gele kaart wegens tijdrekken. Er waren wel kansen voor Barcelona. Zo schoot Messi ongeveer tien minuten voor tijd op de paal.

In de slotfase van de wedstrijd besliste Chelsea de wedstrijd. Barcelona was vrijwel de hele tweede helft in de aanval geweest, maar verloor Fernando Torres uit het oog. De Spanjaard ging alleen op Valdes af en faalde niet.

Hierdoor speelt Chelsea de finale van de Champions League in München tegen de winnaar van de andere halve finale die gaat tussen Bayern München en Real Madrid.
Categorie:
Tag(s):