zondag, 22. juli 2012 - 10:23 Update: 08-07-2014 0:29

Chevrolet Aveo met 1.3-liter common-rail dieselmotor

Afgelopen jaar introduceerde Chevrolet met de komst van de compleet nieuwe Aveo voor het eerst ook een moderne 1.3-liter common-rail dieselmotor in de Aveo 5-deurs. Waarmee voor Chevrolet het pad werd geplaveid om met een serieus alternatief te debuteren in het concurrerende segment der compacte zakenauto’s. Met de introductie van een aantrekkelijk Business Package en slechts 20% bijtelling laat Chevrolet er geen twijfel over bestaan dat het merk serieuze bedoelingen heeft met de Aveo diesel.

De Aveo 1.3D hatchback wordt door Chevrolet enkel als LT geleverd, maar dat betekent tegelijkertijd een af-fabriek zeer complete standaarduitrusting, met comfortabele en luxueuze zaken als centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, Elektronische Stabiliteits Controle (ESC), cruise control met een snelheidslimiter, Helling Start Assistent (HSA) en airconditioning. Aanvullend kan de Aveo diesel in Nederland tevens rekenen op elektrische ramen voor en achter, een radio/CD-speler met USB-aansluiting en stuurwielbediening, Bluetooth, 15 inch lichtmetalen velgen en elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels.

Een meer dan complete uitrusting, maar om het zakelijk verantwoorde karakter van de Aveo 1.3D nog meer te benadrukken, levert Chevrolet voor deze dieseluitvoering sinds kort het aantrekkelijke Business Package. Ten opzichte van de LT-uitrusting voorziet dit pakket de Aveo tevens van een semi-geïntegreerd navigatiesysteem, parkeersensoren en stijlvolle dorpellijsten, voor een meerprijs van slechts € 995,-. Daarmee biedt Chevrolet in het zakelijke compacte segment een meer dan complete auto mét slechts 20% bijtelling waarbij er zelfs voor de meest verwende zakelijke rijder nauwelijks nog iets te wensen overblijft.

Common-railtechnologie voor compacte Aveo

De 1.3-liter turbodieselmotor met Start&Stop-functionaliteit die Chevrolet sinds kort in de Aveo levert, vormt een welkome aanvulling op de bekende 1,2 en 1,4 benzinemotoren die al leverbaar waren. De moderne common-rail turbodieselmotor voldoet aan de Euro5-emissienormen en laat een ongekend laag gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,6 liter op 100 km noteren, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 95 g/km. Daarmee is de Aveo 1.3D in ons land vrijgesteld van wegenbelasting en vallen zakelijke rijders in het gunstige 20% bijtellingstarief.

De common-rail dieselmotor in de Aveo is goed voor een vermogen van 95 pk (70 kW), maar belangrijker is dat hij zijn maximumkoppel van 190 Nm al vanaf 1.750 toeren per minuut beschikbaar heeft. Daarmee zorgt deze motor in de Aveo in combinatie met de handgeschakelde vijfversnellingsbak voor vlotte prestaties bij lage toerentallen, sprint hij in 11,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en bereikt hij een topsnelheid van 174 km/u.
Categorie:
Tag(s):