maandag, 16. januari 2012 - 18:12

China centraal in Forum

Terneuzen

China staat donderdagavond 19 januari centraal in het stadhuis van Terneuzen.

Op die avond staat namelijk het Terneuzen Forum in het teken van het Aziatische land. De gemeente Terneuzen organiseert het Terneuzen Forum als zij specifieke onderwerpen breed wil bespreken met experts, betrokkenen en belangstellenden. Zo stond eerder al de Binnenvaart als onderwerp centraal tijdens een Terneuzen Forum.

Op de thema-avond wordt uitgebreid gesproken over de samenwerking tussen Terneuzen en China en hoe overheid, onderwijs en ondernemers hier in de toekomst mee verder gaan. Er zijn nu al samenwerkingsverbanden met een aantal steden, waaronder Gaoyou. Ook zijn zogenaamde Memoranda Of Understanding getekend. In relatie tot onderwijs en zorg wordt nagedacht over uitbreiding van de bestaande samenwerking met China.

Tijdens het Terneuzen Forum gaan vertegenwoordigers van bedrijfsleven, China Business Association en de Kamer van Koophandel in op de stand van zaken. Tevens worden de mogelijkheden besproken om aan te sluiten bij een handelsmissie naar China die gepland staat in april 2012. De bijeenkomst wordt ook bijgewoond door vertegenwoordigers van bedrijfsleven die al zeer ervaren zijn in het samenwerken met China. Daarnaast zijn vertegenwoordigers van overheid en onderwijs aanwezig.
Provincie:
Tag(s):