dinsdag, 19. juni 2012 - 20:58

Chinese interesse voor dierentuinlocatie Emmen

Emmen

Vier Chinese bedrijven brengen deze week een bezoek aan Emmen. Deze Chinese vastgoedinvesteerders hebben concrete belangstelling om te investeren in het centrum van Emmen en in het bijzonder de huidige locatie van het dierenpark aan de Hoofdstraat, nadat het dierenpark verhuisd is. Het bezoek is het resultaat van contacten, die Emmen in China heeft gelegd.

Om de belangstelling van de Chinese investeerders te onderstrepen, tekenen beide partijen een intentieverklaring. De gemeente Emmen geeft hiermee aan, mee te willen denken in het vervolgtraject. Het gaat om drie bedrijven die vastgoed ontwikkelen en daarin ook zelf investeren, en een architectenbureau dat zij meenemen. Dit bureau gaat aan het werk om een eerste schets te maken.

Ook andere (lokale) partijen hebben interesse getoond om te investeren in deze zogenaamde Hoofdstraatlocatie. De gemeente gaat ook graag met hen in gesprek om mee te denken. Dat geldt ook voor initiatiefnemers die zich nog willen melden. Wellicht zijn er ook combinaties van plannen mogelijk.
Provincie:
Tag(s):