dinsdag, 10. juli 2012 - 18:58 Update: 08-07-2014 0:27

Christie’s veilt internationale collectie Scheringa Museum

Amsterdam

Christie’s Amsterdam, de curator van DS Art B.V., onderdeel van de DSB Groep, en Deutsche Bank zijn overeengekomen de werken van internationale kunstenaars uit de voormalige collectie van het Scheringa Museum te veilen. Dit meldt Christie’s Amsterdam dinsdag.

Op 18 september 2012 start Christie’s Amsterdam met de veiling van 160 werken van naoorlogse, internationale realistische kunstenaars als de Amerikaanse kunstenaars Duane Hanson, Alex Katz en Eric Fischl.

Ook worden werken geveild van andere internationaal gerenommeerde kunstenaars als de Turkse kunstenaar Taner Ceylan, de Duitse kunstenaar Tim Eitel en de Israëlische kunstenaar Yigal Ozeri.

Daarnaast is er een gevarieerd aanbod van jonge, overwegend Europese kunstenaars. In totaal wordt van 53 verschillende kunstenaars werk aangeboden met taxaties van EUR 800 tot 200.000.

Op 27 november 2012 veilt Christie’s Amsterdam als onderdeel van de veiling Impressionistische en Moderne Kunst 28 werken uit de voormalige collectie van DS Art B.V. van vooroorlogse kunstenaars, zoals het indrukwekkende portret van Valerius de Saedeleer door de Belgische kunstenaar Gustave van de Woestyne en een groep van 18 werken van de Franse kunstenaar Felix Tobeen.

In het najaar van 2012 en het voorjaar van 2013 worden bij Christie’s in Londen, New York en Hongkong 26 werken geveild, waaronder het belangrijke schilderij Ceci n’est pas une pomme van René Magritte en de monumentale beelden van Fernando Botero, die worden tentoongesteld op Rockefeller Plaza in New York. Andere hoogtepunten zijn een muurmozaïek van Fernand Léger en Ecce Homo van Paul Delvaux.
Categorie:
Tag(s):