vrijdag, 20. januari 2012 - 17:39

CineMec Paarden Filmfestival met voorpremière Steven Spielbergs War Horse

Ede

Zaterdag 28 januari organiseert CineMec een Paarden Filmfestival met vertoning van drie paardenfilms, speciaal voor de echte liefhebber.

CineMec organiseert dit bijzondere filmfestival in samenwerking met het grote paardenevenement Jumping Amsterdam, waar hetzelfde programma zaterdag 21 januari al te zien was. Het hoogtepunt van de dag is de voorpremière van de film War Horse van regisseur Steven Spielberg.

Verspreid over de middag en avond zijn er drie films te zien. Om 13.00 uur start de film Penny’s Shadow, om 15.00 uur start Secretariat en om 18.00 en 20.45 uur de voorpremière van War Horse.

Avontuurlijke jeugdfilm Penny’s Shadow
In deze film van Steven de Jong, die in 2011 uitkwam spelen Liza Sips (GTST) en Levi van Kempen (ONM) de hoofdrol. De 17-jarige Lisa heeft een speciale band met paarden. Tijdens een vakantie op Ameland probeert ze het getraumatiseerde paard Shadow te trainen.
Aanvang zaterdag 28 januari 13.00 uur.

Secretariat met John Malkovich
Deze Disney film is voor het eerst te zien in de bioscoop en presenteert een waargebeurd verhaal vol hoop, emotie en moed. Diane Lane en John Malkovich leiden een sterrencast in deze bezielende speelfilm, die gaat over de levensweg van een ongelofelijk paard, Secretariat, en het ontroerende verhaal van zijn eigenaresse, een huisvrouw die alles op het spel zette om van Secretariat een kampioen te maken.
Aanvang zaterdag 28 januari 15.00 uur.

Premièrefilm War Horse van Steven Spielberg
DreamWorks Pictures presenteert de première van War Horse, een episch avontuur van regisseur Steven Spielberg over vriendschap, hoop en wilskracht. Het verhaal is gefilmd tegen de achtergronden van het Engelse platteland en laat ons Europa tijdens de Eerste Wereldoorlog zien door de belevenissen van een paard.

Aanvang zaterdag 28 januari 18.00 uur en 20.45 uur.
Provincie:
Tag(s):