dinsdag, 17. april 2012 - 10:55

Circustheaterdagen Schiermonnikoog afgelast

Schiermonnikoog

Het geplande eerste lustrum van Circustheaterdagen tijdens de
Hemelvaart op Schiermonnikoog, is afgelast.

De organisatie wist onvoldoende middelen te vergaren om de begroting voor deze feestelijke 5e editie dekkend te krijgen. Doorgaan met minder middelen zou teveel afbreuk doen aan de kwaliteit van het festival.

Festival in uniek decor
Circustheaterdagen vindt traditioneel plaats tijdens het Hemelvaartweekeinde op Schiermonnikoog. Amateurs en jonge talenten treden op te midden van professionals. Verrassende optredens in het dorp en op locatie in de natuur. Het festival trekt jaarlijks meer dan 4000 bezoekers, die zich telkens weer laten verrassen door de afwisselende voorstellingen in en om de natuur van het eiland. Schiermonnikoog vormt een uniek decor voor dit ‘nieuwe circus’.

Lustrum in 2013
De organisatie is echter niet uit het veld geslagen. Voor de groeiende groep vaste festivalgangers is de aflasting een teleurstelling. Ondernemers en gemeente delen in dit gemis, de komende Hemelvaart.
Circustheaterdagen zal echter het komend jaar alle inspanning richten op de fondsenwerving. Zij zoekt met name een enthousiaste sponsor, die zich thuis voelt bij festival en eiland. Circustheater, Schiermonnikoog en Hemelvaart, in feite is het een gouden combinatie. Elk jaar genieten jong en oud van de optredens én de ontspannen sfeer. Een festival zonder luid getoeter, circustheater dat zich even verrassend ontpopt op het eiland, als de krokussen in het voorjaar in het veld. De 5e editie, het eerste lustrum, verdient daarom ook een volwaardig programma en moet de basis leggen voor de volgende 5 jaar.
Provincie:
Tag(s):