dinsdag, 27. november 2012 - 8:55

'Claim voor KLM na weigeren passagier '

Schiphol

De KLM en twee andere luchtvaartmaatschappijen worden voor de rechter gesleept omdat zij vorige maand een vrouw met overgewicht weigerde aan boord te laten. Korte tijd later overleed de vrouw omdat zij ernstig ziek was schrijft het AD.

De vrouw was op vakantie geweest in Hongarije en wilde zij terug vliegen naar New York. Zij zou volgens de krant geweigerd zijn omdat de veiligheidsriemen niet berekend waren op haar omvang. Ook Lufthansa en Delta Airlines weigerde om die reden de vrouw aan boord te laten. De echtgenoot van de vrouw eist nu zes miljoen dollar smartengeld van de drie luchtvaartmaatschappijen.

In een reactie laat de KLM weten mee te leven met de nabestaanden, maar de vrouw was nooit aan boord van het vliegtuig geweest. Volgens een woordvoerder was het fysiek onmogelijk om de vrouw in het vliegtuig te krijgen. 'De kwestie van de veiligheidsgordel en haar belasting voor de stoelen speelde nooit, omdat ze überhaupt niet aan boord is geweest', aldus de KLM.

De toestand van de vrouw verslechterde en op het moment dat zij via Wenen op het vliegtuig zou kunnen, was zij te ziek om te vliegen. De advocaat van de familie laat weten dat de vrouw in Hongarije geen medische hulp heeft gezocht omdat zij daar geen vertrouwen in had.
Provincie:
Tag(s):