dinsdag, 16. oktober 2012 - 15:36

Coach motorcross de cel in voor ontucht

Utrecht

De rechtbank in Utrecht heeft dinsdag een 39-jarige man uit Liessel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Deze straf wordt hem opgelegd wegens ontucht met twee minderjarige meisjes in de periode dat zij aan zijn zorgen waren toevertrouwd in zijn rol als bondscoach motorcross.

De man werkte destijds als bondscoach voor de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). De twee slachtoffers waren toen nog minderjarig en aan zijn zorg, opleiding en waakzaamheid toevertrouwd, in zijn rol als bondscoach. De meisjes maakten deel uit van de damesselectie.
De rechtbank acht bewezen dat de man over een periode van enkele jaren, meerdere malen ontuchtige handelingen met hen heeft gepleegd.

De voorwaarden voor dit voorwaardelijke deel van de straf zijn onder andere dat hij zich moet houden aan de voorschriften van de Reclassering en dat hij moet deelnemen aan een behandeling in een forensisch psychiatrische polikliniek. Hij mag verder voor de duur van vijf jaar het beroep van coach/trainer van minderjarigen niet uitoefenen.
De man moet de beide meisjes ook een schadevergoeding betalen voor de geleden materiële en immateriële schade.
Provincie:
Tag(s):