donderdag, 5. januari 2012 - 21:11 Update: 08-07-2014 0:55

'Cocu en Faber kunnen de kar trekken'

(Elfvoetbal) PSV is ondertussen gestart met het zoeken van een vervanger voor Fred Rutten, die in de zomer afscheid zal nemen van de eredivisieclub. Jan van Halst denkt dat de clubleiding er verstandig aan doet wanneer het Ernest Faber en Philip Cocu alles laat overnemen.

Van Halst kijkt niet vreemd op van het vertrek van Rutten. "Zowel voor Rutten als voor PSV is het een moeilijke tijd geweest. In drie jaar is er geen grote prijs gepakt. Dan neemt de druk toe. Uit de reacties van Rutten en PSV merk je ook wel een beetje dat iedereen er vrede mee heeft."

"Voor de continuïteit bij PSV zou het goed zijn als Phillip Cocu en Ernest Faber, van wie ik het idee dat hij bij Eindhoven wordt klaargestoomd, de kar gaan trekken", gaat hij verder tegenover BNR Nieuwsradio. "Faber heeft al veel ervaring in de eerste divisie, dat heeft 'ie heel slim gedaan. Hij presteert heel goed met Eindhoven, waar hij eindverantwoordelijk is."

"Daar begin je echt op de bodem, dan moet je bijna zelf het gras nog maaien. Faber heeft al ervaring met werken in de top, ook als assistent bij Oranje. En Cocu heeft al bij Oranje meegelopen en met Rutten nu", geeft het voormalig directielid van FC Twente aan. "Ik denk dat ze Rutten een mooi afscheidscadeau gunnen."
Categorie:
Tag(s):