woensdag, 15. februari 2012 - 17:41

Commissaris van de Koningin benoemt waarnemend burgemeester in Middelburg

Middelburg

Na overleg met de fractievoorzitters van de Middelburgse gemeenteraad heeft de commissaris van de Koningin in Zeeland, Karla Peijs, besloten de heer F.D. (Erik) van Heijningen te benoemen tot waarnemend burgemeester in de Zeeuwse hoofdstad.

Van Heijningen zal zijn werkzaamheden in Middelburg op 1 mei 2012, na het vertrek van burgemeester J.M. (Koos) Schouwenaar, aanvangen.

Een belangrijke reden voor de benoeming van de waarnemend burgemeester is de verwachting dat het vanaf 1 mei nog minimaal 5 maanden zal duren voordat een nieuwe burgemeester kan worden geïnstalleerd. In deze periode zal Van Heijningen de reguliere burgemeesterstaken waarnemen. Daarnaast zijn in deze periode belangrijke zaken aan de orde op het gebied van de specifieke burgemeestersportefeuille Openbare Orde en Veiligheid.

Erik van Heijningen (50 jaar, VVD) was van 1998 tot 2003 wethouder in Dordrecht en van 2003 tot 2011 lid van het college gedeputeerde staten in Zuid-Holland. In de periode 2003 tot 2011 was hij tevens voorzitter van de Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond (DCMR). Voor zijn wethouderschap in Dordrecht , van 1993 tot 1998, was hij Officier van Justitie in Rotterdam. In 2011 was Van Heijningen waarnemend burgemeester in de gemeente Cromstrijen.
Provincie:
Tag(s):