woensdag, 10. oktober 2012 - 19:37

Consortium verduurzaamt woning Prins Bernhardlaan Delfzijl

Delfzijl

Op de Dag van de Duurzaamheid (woensdag 10 oktober) gaat een lokaal consortium, gespecialiseerd in energiebesparing, een energieslurpende woning in Delfzijl ombouwen tot een modelwoning op het gebied van energiebesparing. Wethouder Meindert Joostens overhandigde vanmiddag de sleutels van de woning aan de Prins Bernhardlaan aan het consortium.

Het consortium krijgt de taak om deze energieslurpende woning te veranderen in een energielabel A woning. Dit is mogelijk met een investering van € 10.000,-. Dit betekent onder andere spouwmuren isoleren, zonnepanelen plaatsen en dubbelglas zetten. De woning zal functioneren als loket én modelwoning van het consortium voor inwoners.

Loket van consortium
Inwoners kunnen bij het loket straks terecht voor advies, offertes of simpelweg informatie over energiebesparende maatregelen. In de modelwoning zien inwoners verschillende energiebesparende maatregelen die zij thuis ook kunnen toepassen en ervaren zij het comfort van woningverbetering. Het consortium bestaat uit elf ondernemers uit diverse branches uit de bouwkolom. Door samen te werken in het consortium kunnen zij in samenhang hun diensten aanbieden.
Provincie:
Tag(s):