woensdag, 20. juni 2012 - 9:37 Update: 08-07-2014 0:50

Consumentvertrouwen historisch laag

De stemming onder consumenten is in juni verder verslechterd. Het consumentenvertrouwen daalde met 2 punten en kwam uit op -40. De stemmingsindicator evenaarde daarmee het historisch dieptepunt van juli 2003. Dit heeft het CBS woensdag bekendgemaakt.

Consumenten waren in juni somberder over het economisch klimaat dan in mei. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen daalde 4 punten en kwam uit op -65. Consumenten waren vooral pessimistischer over de economische situatie in de komende 12 maanden. Hun oordeel over het economisch klimaat in de afgelopen 12 maanden verslechterde ook, maar minder.

De koopbereidheid veranderde niet. Deze deelindicator bleef staan op het historisch lage niveau van -23. Het oordeel van de consumenten over de financiële situatie in de afgelopen 12 maanden verslechterde iets. Het vertrouwen in de eigen financiële situatie in de komende 12 maanden bleef onverminderd laag (-25). Ook het oordeel over de vraag of de tijd gunstig is voor het doen van grote aankopen veranderde niet.
Categorie:
Tag(s):