donderdag, 17. mei 2012 - 10:26

Continium Kerkrade kidsproof museum 2012

Kerkrade

Discovery Center Continium in Kerkrade is woensdag uitgeroepen tot het kidsproof museum van 2012. Het Continium is gekozen door Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar die vanaf november 2011 Nederlandse musea hebben beoordeeld op kindvriendelijkheid via de website Museuminspecteurs.nl. Deze website is een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging. Het Continium eindigde met een gemiddeld cijfer van een 9,2 bovenaan de lijst.

Het Continium was samen met zes andere musea uit Nederland genomineerd voor de titel kidsproof museum 2012. De andere mededingers waren: het Nederlands Watermuseum, het Geldmuseum, Archeon, NEMO, Aviodrome en Ecodrome.

Van november 2011 tot en met mei 2012 vulden 1794 Museuminspecteurs 4223 inspectierapporten in van 461 verschillende Nederlandse musea op museuminspecteurs.nl. De Museuminspecteurs en de verkiezing zijn een initiatief de ANWB en de Museumvereniging om museumbezoek onder kinderen te stimuleren. De inspecteurs beoordeelden de musea aan de hand van veertien vragen in drie categorieën: wat is er te doen en te leren, wat is er speciaal voor kinderen en hoe was de service. Het Continium kreeg van de inspecteurs het hoogste gemiddelde cijfer van een 9,2.

Om alle kinderen van Nederland te bedanken voor hun positieve beoordeling trakteert Discovery Center Continium ieder kind dat het Continium het komende weekeinde (19 en 20 mei 2012) bezoekt 50% korting op de reguliere entreeprijs.
Provincie:
Tag(s):