vrijdag, 20. januari 2012 - 17:44

Controle leidt tot aanhouding voor rapen oesters

Twee mannen zijn aangehouden nadat ze oesters hadden geraapt in verboden gebied. Dit gebeurde in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 januari 2012 rond 00:30 uur.

Handhavers van Provincie Zeeland voerden een gerichte controle uit gezamenlijk met de Visfederatie. Zij betrapten de mannen bij Sint Annaland.

De mannen bevonden zich in verboden gebied. Het slik en schor van het gebied mag hier alleen overdag betreden worden. 's Nachts mag dat niet omdat dan de rust verstoord wordt. De mannen hadden 210 kilo oesters geraapt, terwijl rapen alleen overdag is toegestaan en tot maximaal 10 kilo.

Dezelfde mannen werden in november 2011 ook aangehouden nadat zij 900 kilo oesters geraapt hadden. Ze zijn door de handhavers van Provincie Zeeland overgedragen aan de politie. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt.
Groene handhavers

Provincie Zeeland controleert in januari extra op het rapen van schelpdieren. De groene handhavers van de Provincie hebben iedere twee maanden bepaalde onderwerpen waaraan ze extra aandacht besteden.
Provincie:
Tag(s):