donderdag, 15. maart 2012 - 11:03

Coulance politieacties niet voor hardleerse bestuurder

Emmeloord

Een 21-jarige hardleerse beginnende bestuurder uit Marknesse is woensdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Dit gebeurde nadat hij door een politieagent werd betrapt toen hij met zijn auto ruim 110 km p/u door het centrum van Emmeloord reed, een doorgetrokken streep overschreed en geen autogordel droeg. Hij bleek die dag al door twee andere agenten te zijn gewaarschuwd bij verkeersovertredingen.

Rond 13.45 uur zag een agent een auto asociaal hard rijden over de Korte Dreef richting Urkerweg. De politieman volgde de auto en klokte de bestuurder op ruim 110 km p/u binnen de bebouwde kom, waar slechts 50 km p/u is toegestaan.

Behalve een gevaarlijk hoge snelheid had de bestuurder ook weinig geduld en haalde hij een auto in door over de doorgetrokken streep te rijden. Op het moment dat hij aan de kant werd gezet droeg de man geen autogordel. Al snel bleek dat de bestuurder in de politiesystemen eerder was aangesproken op gevaarlijk rijgedrag en dat hij zelfs die ochtend nog was gewaarschuwd door twee agenten. Gelet op de gevaarzetting (meer dan 50 km p/u te hard binnen bebouwde kom) en het feit dat de beginnende bestuurder kennelijk hardleers is, is in overleg met justitie het rijbewijs ingevorderd.

Voor de snelheidsovertreding, de doorgetrokken streep en het niet dragen van de autogordel is een bekeuring uitgeschreven. Hij had het rijbewijs nog geen jaar in zijn bezit
Provincie:
Tag(s):