maandag, 27. februari 2012 - 9:14 Update: 08-07-2014 0:54

Cruijff gaat Ajax harder aanpakken na 15 maanden geduld

(ElfVoetbal)Johan Cruijff heeft het helemaal gehad met Ajax.

Vijftien maanden na het begin van zijn revolutie, kan hij zijn ideeën nog niet volledig ten uitvoer brengen in de Arena. Tot grote frustratie van de legendarische nummer 14.

Zijn presentatie in Mexico als adviseur van Guadalajara heeft Cruijff de bizarheid van de situatie in Amsterdam nog een doen blijken. "Opnieuw heb ik ervaren hoe snel je de boel op de rails krijgt als iedereen voor hetzelfde belang gaat. Het belang van de club", aldus Cruijff in zijn Telegraaf-column. "Een enorm verschil met wat ik het afgelopen jaar ervaren heb. Hier gaan de mensen er nog van uit dat wij het weten, terwijl ze bij Ajax precies het tegenovergestelde denken."

"Daarom gaan de mensen bij Chivas binnen twee weken aan de slag, terwijl we bij Ajax na vijftien maanden nog niet weten waar we aan toe zijn. Als je het proces bij Chivas en eerder bij Barcelona vergelijkt met dat bij Ajax, dan springen de tranen in m'n ogen", aldus Cruijff. "Mijn eerste indrukken bij Chivas Guadalajara hebben me geïnspireerd om me richting Ajax harder op te stellen."
Categorie:
Tag(s):