maandag, 26. november 2012 - 8:18 Update: 08-07-2014 0:44

Cruijff over Ajax-terugslag: 'Logisch'

(ElfVoetbal) Met een typisch Cruijffiaanse uitspraak heeft Johan Cruijff de prestatie-terugslag van Ajax geduid.

Volgens de topadviseur van de club is het logisch dat de ploeg van Frank de Boer wisselvallig presteert dit seizoen. Hij trekt zefls de vergelijking met internationale topteams die hetzelfde overkomt.

"Het is geen verrassing dat niet alleen Ajax veel pieken en dalen heeft gehad, maar ook Real Madrid, Chelsea en Manchester City. Real moest nieuwe spelers inpassen, terwijl Chelsea en Manchester zich als winnaars van de Champions League en Premier League moesten presenteren."

Cruijf ziet het kwartet aangehaalde clubs als aanvallend ingestelde teams. "Ik heb al aangegeven dat voor zulke ploegen november vaak problemen oplevert. Het zijn vaak elftallen met veel nieuwe spelers of die in nieuwe situaties terechtkomen. Eerst moet er binnen de club iets bewezen worden en daarna richting de buitenwacht."

"In de competitie of in de Champions League. Iedere speler wil dan laten zien hoe goed hij is. Elke keer is er extra inspanning, extra mentale belasting, tot je stuk zit. Niet fysiek, maar meestal mentaal. De rol van de coach is dan heel belangrijk. Hij moet kunnen inschatten wanneer een speler tegen zichzelf moet worden beschermd."

"Vooral aanvallend ingestelde ploegen hebben hier mee te maken, omdat ze door hun manier van spelen meer waar moeten maken. Na een paar maanden komt er altijd een terugslag."
Categorie:
Tag(s):