donderdag, 9. februari 2012 - 20:32 Update: 08-07-2014 0:54

Cruijff verrast door vertrek RvC-leden: 'Geen overleg gepleegd'

(Elfvoetbal) Johan Cruijff is verrast door het vertrek van zijn voormalige collega's binnen de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax. De leden besloten om na het verloren hoger beroep op te stappen.

"Er is met mij geen overleg gepleegd over dit besluit, zoals dat me al eerder is overkomen. Dus ook niet over de voorwaarden waaronder het vertrek plaats gaat vinden", liet de clubman weten tegenover NuSport.

Ook Cruijff zal afscheid nemen van zijn functie. Echter doet hij dit pas wanneer de overige leden van de RvC definitief zijn opgestapt. "Het mag duidelijk zijn dat de eerste drie die straks vertrekken uit hun groep komen. Zo kan ik er tot op het laatst op toezien dat het beleid in lijn met de wensen en de plannen van de club wordt uitgevoerd."

Cruijff won dinsdag het hoger beroep in de zaak rondom de aanstelling van Louis van Gaal. "Het is te hopen dat iedereen binnen de club weer zo snel mogelijk kan doen waar ze voor zijn aangesteld. Ajax heeft heel veel vertraging opgelopen en voorkomen moet worden dat dit richting het volgende seizoen door gaat werken."
Categorie:
Tag(s):