dinsdag, 29. mei 2012 - 8:57 Update: 08-07-2014 0:51

Cruijff wil meer voorzetten en meer diepte zien

(Elf Voetbal) Rafael van der Vaart en Robin van Persie op de vleugels tijdens het EK? Johan Cruijff ziet dit niet zitten. De legendarische nummer veertien wil meer diepte in het spel van Oranje.

De genoemde spelers trekken namelijk teveel naar binnen, waardoor de achterlijn bijna niet wordt gehaald. "Vooralsnog moet er nog meer diepte in het spel komen", zegt Cruijff in zijn Telegraaf-column. "Via de vleugels en vanaf het middenveld. Omdat Van der Vaart en Van Persie niet richting de achterlijn voetbalden, kwamen er nauwelijks voorzetten, dus ook geen afvallende ballen, waardoor er vanuit de tweede lijn bijna geen schot op doel is gegeven. Dan kan zelfs een modaal elftal als de Bulgaren redelijk overeind blijven."

Cruijff zou Cruijff niet zijn als hij niet meteen het probleem op zou lossen. "Juist door diepte aan de buitenkant te maken, ontstaat er meer ruimte voor de middenvelders omdat de verdedigers zich meer terug moeten laten zakken en moeilijker rugdekking kunnen geven. Maar dan moeten de spelers uit de tweede lijn daar natuurlijk wel goed op anticiperen."
Categorie:
Tag(s):