donderdag, 4. oktober 2012 - 10:33 Update: 08-07-2014 0:29

Dacia Lodgy ANWB Gezinsauto van het Jaar 2013

Den Haag

Om het populairste jongetje van de klas te zijn, hoef je niet het hoogste rapportcijfer te halen; de Dacia Lodgy wint een spectaculaire editie van de ANWB Gezinsauto van het Jaar-verkiezing en mag de titel het komende jaar voeren.

Het is een omstreden verkiezingsuitslag; de Dacia behaalde niet het hoogste aantal punten, maar gaat er toch met de titel vandoor. De zevenzitter verslaat de Ford Focus, die weliswaar het hoogste rapportcijfer scoort, maar uitgerekend qua binnenruimte tekort schiet. En dan is er nog de prijs.

Ruimtewonder voor het geld
Dacia biedt zijn ruimtewonder aan voor het geld van een occasion: de Lodgy staat vanaf 15.290 euro in de folder. Daarvoor koop je een gloednieuwe auto, compleet met fabrieksgarantie. De afwerking en gebruikte materialen zijn fraaier dan we tot nu toe van het merk gewend waren en de auto scoort met een gemiddeld rapportcijfer van 7,1 een keurige voldoende.

Tien auto's getest
Op aangeven van ANWB-leden zijn uiteindelijk 10 auto's getest. Naast de Dacia Lodgy en de Ford Focus waren dat de Chevrolet Cruze SW, Hyundai i30 SW, Mercedes B-Klasse en Toyota Prius Wagon.

Volgens de ANWB moet een goede gezinsauto aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de auto voor een goede toegankelijkheid minimaal vier portieren hebben, is met het oog op het milieu maximaal een C-label toegestaan en mag de vanafprijs niet hoger liggen dan € 35.000.

De titel Gezinsauto van het Jaar wordt al sinds 1998 uitgereikt. Voor Dacia is het de eerste keer dat het merk de titel Gezinsauto van het Jaar in de wacht sleept.
Categorie:
Tag(s):