zaterdag, 10. maart 2012 - 17:46

'Dakdekker' licht senioren voor zo'n 20.000 euro op

Den Bosch

De districtsrecherche van de politie heeft zaterdagochtend rond 11.30 uur op het hoofdbureau een 25-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden, die er van wordt verdacht op grote schaal oudere mensen te hebben opgelicht.

De man maakte daarbij in de afgelopen twee jaar zover nu bekend vermoedelijk bijna € 20.000 buit, bij 33 soortgelijke zaken in onder andere Brabant, Limburg, Gelderland en Utrecht.

Zelfde werkwijze

De politie startte een onderzoek nadat in de regio Brabant-Noord meerdere aangiftes waren binnen gekomen tegen een onbekende man, die als zogenaamde dakdekker geld aftroggelde van bejaarden. Al snel bleek uit de politiesystemen dat de man vermoedelijk landelijk actief was. Hij had namelijk steeds dezelfde werkwijze en gebruikte meestal dezelfde, valse naam.

Hij overrompelde de mensen met het verhaal dat het dak van hun huis dringend gerepareerd moest worden. Voordat de mensen goed en wel in de gaten hadden wat er gaande was, hadden ze hem geld gegeven voor de reparatie.
In plaats van de afgesproken werkzaamheden uit te voeren verdween de man met de noorderzon.

Herkend door wijkagent

In een uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant op 30 januari jl. werden bewakingsbeelden getoond van een bankfiliaal waarop de man te zien was. Hij had een hoogbejaarde vrouw uit Best zover gekregen dat ze geld met hem ging pinnen. Toen ze later besefte te zijn opgelicht, deed ze aangifte. Een wijkagent uit 's-Hertogenbosch herkende op de beelden één van zijn wijkbewoners en zette het rechercheteam vervolgens op het goede spoor.

Zichzelf gemeld

Verschillende pogingen van de politie te man te traceren en aan te houden waren tot op heden zonder resultaat gebleven. De man meldde zich echter zaterdag vrijwillig aan het politiebureau nadat het hem kennelijk na de uitzending Bureau Brabant te heet onder de voeten werd. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):