zondag, 2. december 2012 - 10:20 Update: 08-07-2014 0:26

Dance4life jongeren halen ruim 200.000 euro op

Rotterdam

Zaterdag, op Wereld Aids Dag, hebben duizenden jongeren in Ahoy Rotterdam tijdens de zesde editie van het dance4life event ruim 200.000 euro bij elkaar 'gedanst'.

Het event was de afsluiting van het scholenproject van dance4life, en was exclusief toegankelijk voor scholieren die in de afgelopen maanden in actie zijn gekomen voor een wereld zonder hiv en aids.
Op deze avond werd bekendgemaakt dat de scholieren met hun acties € 135.886 hebben opgehaald. dance4life-ambassadeur Doutzen Kroes deed daar namens G-Star nog eens € 80.000 bovenop.

Circa 15.000 leerlingen van 25 middelbare scholen kwamen de afgelopen maanden in actie voor een wereld zonder hiv en aids, als onderdeel van het scholenprogramma van dance4life. De leerlingen organiseerden uiteenlopende geldinzamelingsacties en haalden daarmee in totaal € 135.886 op.

De opbrengst van de acties gaat naar een jongerenproject van STOP AIDS NOW! in Nigeria. STOP AIDS NOW! is partner van dance4life. Via een videoboodschap liet Doutzen Kroes daarnaast weten dat er dankzij de exclusieve collectie 'G-Star Women selected by Vogue supporting dance4life', die de afgelopen maanden te koop was, nog eens 80.000 euro naar dance4life gaat.

Gers Pardoel, Erik Arbores en minister PloumenTijdens het dance4life event in Ahoy Rotterdam waren er optredens van onder andere Don Diablo, The Partysquad, Gers Pardoel en Nielson en dansgezelschappen als ISH, The Invincebles en dansers van het populaire RTL5 programma So You Think You Can Dance. Ambassadeurs Nikkie Plessen en Barry Paf presenteerden het event.

De 15-jarige ambassadeur Erik Arbores bracht samen met Esmée Denters live hun nieuwe dance4life track ten gehore, 'dance4life (now dance)'.De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Lilianne Ploumen, werd op het podium door jongeren aan de tand gevoeld en sprak vervolgens lovende woorden over de scholieren: "Ontzettend bedankt voor alles wat jullie gedaan hebben. Niemand kan het alleen. De jongeren in ontwikkelingslanden hebben jullie nodig. En jullie zijn er voor hen."

Events over de hele wereld
Ook in 17 andere landen werden zaterdag dance4life events gehouden. In totaal dansten tienduizenden jongeren wereldwijd om aandacht te vragen voor een wereld zonder hiv.

In Nederland organiseert dance4life - naast het event voor scholieren - zaterdag ook nog een fondsenwervingdiner in samenwerking met ING Rotterdam, met bijdragen van Lange Frans, Juvat Westendorp, DJ Maestro en Tim Wes.

Later op de avond wordt in de Amsterdamse club AIR de clubavond 'AIR presents: WTF? dance4life!' georganiseerd, met DJ's als Gregor Salto, Mr. White, GirlsLoveDJ's en Skitzofrenix. De volledige opbrengst hiervan gaat naar dance4life. En in New York organiseert Doutzen Kroes samen met dance4life USA een fundraise event in de exclusieve club LAVO.
Categorie:
Tag(s):