woensdag, 1. augustus 2012 - 11:46 Update: 08-07-2014 0:27

Dark Blood van regisseur George Sluizer in première op 32e Nederlands Filmfestival

DARK BLOOD vertelt het verhaal van Boy die, na de dood van zijn vrouw aan de gevolgen van nucleaire tests, zich in de woestijn heeft teruggetrokken.

Tijdens een ‘tweede huwelijksreis’ strandt het Hollywood paar Harry en Buffy in de woestijn. Boy redt het paar en gijzelt hen vervolgens omdat hij Buffy begeert en met haar een betere wereld wil.

In 1993 was DARK BLOOD een productie van Scala Pictures samen met Fine Line Features. De montage en post-productie in 2012 is een productie van Sluizer Films met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds.

De Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers (NBF), waarvan George Sluizer erelid is, draagt ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan in belangrijke mate bij aan de premièreavond waarop de NBF ook een nieuw erelid zal benoemen.

Het boek Wie zijn ogen niet gebruikt, is een verloren mens van Hans Heesen over het filmleven van de 80-jarige regisseur wordt tijdens het festival gepresenteerd. Het boek wordt uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar i.s.m. Stichting Filmuitgaven. Met een eerbetoon van speelfilms, documentaires en korte films blikt het Nederlands Film Festival tevens terug op het oeuvre van George Sluizer.

Het 32e Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 5 oktober. Jouw films, jouw festival.
Categorie:
Tag(s):