donderdag, 19. januari 2012 - 19:02 Update: 08-07-2014 0:55

De Boer kijkt vooruit: 'Zondag kans op revanche'

(Elfvoetbal) Ajax-trainer Frank de Boer zag zijn ploeg donderdagmiddag met een nederlaag uit de winterstop komen. De Amsterdammers verloren in de KNVB-beker met 2-3 van koploper AZ, en kunnen zich opmaken voor een revanche aankomend weekeinde in de Eredivisie.

"In de eerste helft hebben we te angstig gevoetbald. We waren slordig in balbezit, waardoor AZ mogelijkheden kreeg. De 2-2 ruststand was een goede afspiegeling, vind ik. Wij hadden ook onze momenten. Voor de 2-3 in de tweede helft hadden wij het beste van het spel, dan valt vanuit het niets die goal", geeft de oefenmeester zijn mening tegenover Eredivisie Live.

"We zijn na de 2-3 niet meer aan voetballen toegekomen. AZ kende een hele goede periode, wij een hele slechte. Het is in ieder geval niet goed geweest na de 2-3, daar zullen we over praten. Dat zal beter moeten."

De Boer weet wat zijn ploeg te doen staat. "Zondag krijgen we direct kans op revanche, dat heb ik ook tegen de jongens gezegd. In Alkmaar moeten we starten met de filosofie en instelling waarmee donderdag we de tweede helft begonnen."
Categorie:
Tag(s):