zondag, 5. augustus 2012 - 13:43 Update: 08-07-2014 0:48

De Boer voor JC-schaal: 'Heb een selectie in mijn hoofd'

Amsterdam

(Elf Voetbal) Ajax-trainer Frank de Boer zal na de strijd om de Johan Cruijff Schaal een aantal spelers laten afvallen bij de hoofdmacht. De Boer wil met een vaste groep het seizoen in gaan.

"Ik heb wel een selectie in mijn hoofd, maar je maakt die keuzes niet alleen", zegt de coach op de clubsite van Ajax. "Zelf vind ik het ook lastig om jongens teleur te stellen, maar je leert ermee omgaan. Ondanks de goede band die je met iemand kunt hebben, moet je het ook zakelijk bekijken", aldus De Boer.

"Ik wil een bepaald aantal jongens in mijn selectie hebben. Sommige spelers beschouwen het als een degradatie om bij Jong Ajax verder te gaan of om verhuurd te worden. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Je kunt alles wat je hier, bij de A-selectie, meemaakt ook zien als bonus."

"Nu komt het voor de afvallers neer op veel wedstrijden spelen, je goed ontwikkelen en dicht bij het eerste blijven. Dat kan lastig of moeilijk zijn voor sommige jongens", besluit De Boer, die tegen PSV mogelijk een beroep doet op talenten Mitchell Dijks en Viktor Fischer. Beide jongelingen verrasten de coach deze zomer.
Categorie:
Tag(s):