woensdag, 11. januari 2012 - 20:52 Update: 08-07-2014 0:29

De Dacia-familie wordt uitgebreid met de Lodgy

Dacia wordt in 2012 uitgebreid met de Lodgy, een royale MPV die leverbaar wordt als ruime vijf- of zevenzitter. De Lodgy is trouw aan het karakter van het merk Dacia en biedt evenals de huidige modellen heel veel ruimte in het interieur en een no-nonsense standaarduitrusting, om aan de verwachtingen van de Dacia-klanten te voldoen.

Gezinnen die op zoek zijn naar een veelzijdige auto voor een aantrekkelijke prijs, kunnen binnenkort een nieuwe MPV aanschaffen met drie jaar garantie. Met zijn ruime afmetingen toont de Lodgy de designkenmerken van Dacia: ruimte, robuustheid en functionaliteit. Het profiel van de auto laat zien dat er veel ruimte is, zelfs voor passagiers op de derde zitrij, evenals een aanzienlijke bagageruimte. En dit alles met een lengte van slechts 4,5 meter. Zijn naam, Lodgy, van het Engelse ‘lodge’, verwijst direct naar zijn belangrijkste kenmerk: de mogelijkheid om een gezin en al hun bagage mee te nemen. De Dacia Lodgy wordt gepresenteerd op de Salon van Genève, in maart 2012.

Dacia is een merk van de Renault Groep, dat in 2004 op de markt kwam met de Logan. In 8 jaar tijd is het merk internationaal een belangrijke speler op de automobielmarkt geworden. Als uitvinder van de ‘slimme aankoop’ heeft Dacia het vertrouwen van zijn klanten gewonnen met zijn duidelijke waarden:
1. Royaal, wat tot uiting komt in de beste prijs/ruimte verhouding van de markt.
2. Eenvoud, met een aanbod dat gericht is op de belangrijkste uitrustingen.
3. Betrouwbaarheid, dankzij technische systemen die hun sporen hebben verdiend binnen de Renault Groep.

Het Dacia gamma bestaat op de Nederlandse markt uit de volgende modellen:
• De Logan, in de versies, Break (MCV), Van en Pick-up
• De Sandero, in de versies Hatchback en Stepway
• De Duster, de Cross Over , met 4x2 en 4x4 aandrijving
Categorie:
Tag(s):