dinsdag, 14. augustus 2012 - 11:53 Update: 08-07-2014 0:47

De Jong: 'Als je niet bij Oranje zit, baal je wel even'

Zeist

(Elf Voetbal) Luuk de Jong was bij Bert van Marwijk nog een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar bondscoach Louis van Gaal doet tegen België geen beroep op de spits. De Jong wil zich nu bewijzen bij Jong Oranje.

De Jong behoorde tot de EK-selectie. Na het toernooi verliet hij FC Twente voor Borussia Mönchengladbach. De spits van vijftien miljoen euro werd echter niet uitgenodigd door Van Gaal. "Je hoopt er altijd bij te zijn. En als dat dan een keer niet zo is, baal je wel even", zegt De Jong op de website van de KNVB.

De aanvaller speelt nu met Jong Oranje woensdag tegen Jong Italië in Leeuwarden. "Ik heb zin om een wedstrijd te spelen en heb van mijn club ook geen beperkingen opgelegd gekregen. En volgens mij hebben ze ook niet buiten mij om een dergelijk verzoek bij de KNVB neergelegd. Voluit gaan kan dus."

De Jong is inmiddels gewend in Duitsland. "Het duurt nog twee weken voor de Bundesliga begint, al moeten we over een week aan de bak voor de beker. We hebben hard getraind, veel tactisch en technisch in relatie tot de andere ploegen. Het is een geweldige nieuwe uitdaging bij een heel grote club. Ik denk dat veel mensen in Nederland zich daar nog op verkijken. Maar nu eerst nog even lekker knallen bij Jong Oranje."
Categorie:
Tag(s):