maandag, 11. juni 2012 - 12:38 Update: 08-07-2014 0:50

De Jong, Huntelaar en Van der Vaart laken bondscoach

(ElfVoetbal)De onrust binnen het Nederlands elftal neemt steeds grotere vormen aan. Vooral Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar en Nigel de Jong lijken helemaal klaar te zijn met de keuzes van bondscoach Bert van Marwijk.

Vice-aanvoerder Van der Vaart had duidelijk een andere start van het EK voor ogen. Als invaller werden hem slechts twintig minuten gegund afgelopen zaterdag. Juist in de wedstrijd tegen zwakke broeder Denemarken ging hij er vanuit dat hij de positie naast Mark van Bommel of Nigel de Jong zou bekleden. En dat leek vooraf ook de meest logische keuze.

Direct na het laatste fluitsignaal beende Van der Vaart hevig teleurgesteld van het veld. Daarbij passeerde hij de bondscoach alsof deze er niet stond. In eerste instantie leek dit uit teleurstelling over het resultaat, maar tijdens de interviews in de mixed-zone kon hij zijn lichaamstaal niet langer verbloemen. Van der Vaart is kwaad, heel kwaad.

Ook de situatie rond Klaas-Jan Huntelaar lijkt tot uitbarsting te gaan komen. Huntelaar heeft zich de eerste wedstrijd nog keurig geschikt in de plannen van Van Marwijk, maar na het zoveelste falen van Van Persie in de spits zal hij tegen Duitsland niet langer genoegen nemen met een plaats op de bank.

Tel daarbij ook de woede en onvrede op van Nigel de Jong, die vond dat niet hij maar Mark van Bommel tegen Denemarken had moeten worden gewisseld, en je weet dat de bondscoach voor een aantal pittige beslissingen staat. Het is woensdag sowieso een sleutelduel voor de kansen van Oranje op dit EK, maar misschien nog wel meer voor de geloofwaardigheid en de toekomst van Bert van Marwijk als bondscoach van Oranje.
Categorie:
Tag(s):