maandag, 17. september 2012 - 13:41 Update: 08-07-2014 0:46

De Kromme laakt gedrag Heerenveen-icoon De Haan

Heerenveen

(Elfvoetbal) Willem van Hanegem heeft het in zijn column in het AD opgenomen voor Marco van Basten. De Kromme geeft daarin Heerenveen-icoon Foppe de Haan er van langs vanwege het onder druk zetten van Marco van Basten.

De Haan stelde deze week dat Van Basten met het huidige spelersbestand eenvoudig in de suptob moet kunnen eindigen. De uitspraak kwam op het moment dat de trainer nog volop aan het puzzelen is om zijn ideale elf samen te stellen.

"Ik vond het onsportief van Foppe om in de afgelopen week wat druk op de trainer te zetten", schrijft Van Hanegem. "Foppe vond dat Marco van Basten met deze spelers op zijn gemakje een rol kan spelen in het linkerrijtje. Kom nou toch op zeg! Waarom zegt die man dat? Zoiets heeft een negatieve impact op de spelersgroep van Heerenveen."

"Marco heeft er zeer ingetogen op gereageerd, dat vind ik grote klasse van hem", zo bewondert de Kromme San Marco. "Maar Foppe verdient een tik op zijn vingers. Als er ook maar iemand iets zegt of zei over De Haan, dan was meneer gepikeerd en vond hij dat onsportief en weet ik wat al niet meer. Hij hangt altijd de vriendelijke, oudere voetbalprofessor uit, maar hij heeft zelf lange tenen en legt nu extra druk op een trainer die het toch al niet gemakkelijk heeft. Ik vind dat schandalig."
Categorie:
Tag(s):