zaterdag, 3. maart 2012 - 14:50 Update: 08-07-2014 0:29

De nieuwe Daf-personenauto in rook op

Eindhoven

Al geruime tijd gaan de geruchten betreffende de komst van een nieuwe Daf-personenauto. Het nieuwe Daf-model zou de concurrentie moeten aangaan met de populaire kleine automerken als de Mini en de Fiat.

Het typisch Nederlandse automerk hield op te bestaan toen in 1977 het laatste karretje van de band kwam. Deze week doken plots foto's op van de nieuwe Daf in de nieuwe Brabantse glossy Brabeau.

Op zich een fantastisch ontwerp, maar bij navraag bij de fabrikant van Daf blijkt men van niks te weten. Daarmee lijkt het opzienbarende persbericht een publiciteitsstunt.
Het is niet de eerste keer dat over de terugkomst van de Daf word gespeculeerd. In 2007 waren het Marc Meijers (MMD Designconsultants) en Jan-Jaap Rietjens (Splinter Industrial Design) die de Daf-personenwagen nieuw leven wilde inblazen. Helaas werd het daarna erg stil.

Wellicht is het toch niet zo'n slecht idee om een zuinige kleine auto met hybride of elektrische aandrijving op de markt te zetten. Laat de fabricage dan wel over aan NedCar, daar waar Daf immers ooit begon. Hoe mooi zal het niet zijn dat de banen, nu China stopt met de productie van auto's, gespaard blijven.
Categorie:
Tag(s):