zaterdag, 14. juli 2012 - 12:10

De Piratenpartij goed voor één Kamerzetel

Zwolle

Menig gevestigde politieke partij zou graag haar partijprogramma nog even snel willen aanpassen nu De Piratenpartij hun opmars maakt in ons land.

Als er nu verkiezingen gehouden zouden worden dan zou de Piratenpartij één Kamerzetel in de wacht slepen. Dat blijkt uit De Stemming, een nieuwe peiling van EenVandaag.

Afgelopen donderdag presenteerde de partij hun verkiezingsprogramma met daarin zeven kernpunten waar niet over te onderhandelen valt, aldus De Piraten. In één van de punten zet de partij in op burgerrechten en gewaarborgde privacy van alle Nederlanders. Maar ook een open overheid, gecontroleerd door de burger, is voor De Piraten niet meer dan vanzelfsprekend.

Daarnaast is de nieuwe partij ook voor het legaliseren van softdrugs. De partij vindt dat de bestaande partijen blijven hangen in een verouderde ideologie en dat ze niet zien welke vrijheden er intussen worden opgegeven.

De partij zegt zelf dat De Piratenpartij in zestig andere landen actief is. Vooral in Duitsland heeft die veel aanhang. In Nederland is de partij zo'n zes jaar actief. In 2010 deed de partij mee aan de Kamerverkiezingen, maar haalde bij lange na geen zetel. Bij de komende verkiezingen is Dirk Poot lijsttrekker.
Provincie:
Tag(s):