woensdag, 11. juli 2012 - 16:23

De politie is klaar voor de vierdaagse

Nijmegen

De politie is klaar voor de 96e editie van de vierdaagse en de 43e editie van de feesten. Om de veiligheid in goede banen te leiden is, net als voorgaande jaren, in samenwerking met de diverse partners een gezamenlijk veiligheidsplan ontwikkelt.

Zo werden weer diverse scenario’s uitgewerkt en op basis daarvan maatregelen genomen. De grote publieksstromen worden gereguleerd met crowdmanagement. Ter ondersteuning van de boodschap veilig thuiskomen, zijn er ook dit jaar weer diverse alcoholcontroles.

Tijdens de Vierdaagsefeesten informeert de politie je via Twitter over de drukte rondom de diverse podia en de bereikbaarheid van de stad. Wanneer het bijvoorbeeld te druk wordt bij een podium, kan de politie je via Twitter vragen om tijdelijk een andere locatie te bezoeken. De politie kan je ook waarschuwen als er bijvoorbeeld zakkenrollers zijn gesignaleerd, of bij andere calamiteiten.
Het grote voordeel is dat je overal, met je telefoon of thuis op de computer, de situatie in de stad kan volgen en je plannen hierop kan aanpassen.

De politie maakt gebruik van het twitteraccount @PGLZ_evenement. Dit account wordt gebruikt tijdens de Vierdaagsefeesten, van zaterdag 14 juli tot en met vrijdag 20 juli. De tweets zijn te volgen via bovenstaand account. Meld je ook aan op Twitter en blijf op de hoogte tijdens de Vierdaagse!

De politieagenten zijn herkenbaar aan de opvallende, felgele vesten. Het centrum is verdeeld in vijf zones met elk een eigen surveillanceploeg en een vaste post: een kantoorunit, die als Mobiel Steunpunt (MSP) fungeert. Deze units staan op de kop van de Molenstraat, het Koningsplein, de Waalkade, bovenaan de Voerweg en voor het Centraal Station op het Stationsplein. Het publiek kan zo snel hulp krijgen en veel zaken kunnen ter plaatse worden afgehandeld. Uitgangspunt is incidenten klein houden. De politie wil het feest ondersteunen onder het motto: ‘vriendelijk waar het kan, streng waar het moet’. Politieagenten zijn veelal te voet, maar ook per mountainbike en te paard aan het werk.

Het team Verkeershandhaving controleert ook dit jaar weer grootschalig op alcoholgebruik in het verkeer. Veilig thuiskomen, staat immers voorop. In en rondom Nijmegen vinden dagelijks controles plaats, op wisselende tijdstippen en wisselende locaties. Het Korps Landelijke Politiediensten werkt wederom mee. Dit jaar sluiten ook politieagenten van de nieuw te vormen eenheid Oost-Nederland aan bij de alcoholcontroles. Een speciaal BOB-promotieteam sluit bij de controles aan om de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan extra kracht bij te zetten.
Provincie:
Tag(s):