woensdag, 29. augustus 2012 - 22:33

De scholen zijn weer begonnen; politie houdt controles

Apeldoorn

De scholen zijn weer begonnen! Overal hangen spandoeken en preventieborden om zo de overige verkeersdeelnemers op de soms jonge kinderen in het verkeer te attenderen.

De politie houdt onderweg toezicht, maar controleert ook of kinderen veilig in de auto naar school worden gebracht. De komende periode worden in diverse plaatsen in de regio Noord- en Oost-Gelderland dergelijke controles gehouden.

Sommige kinderen gaan voor het eerst naar de middelbare school met een nieuwe fiets en een tas vol boeken. Een andere schoolroute, soms kilometers fietsen. In alle gevallen is de verkeersveiligheid erg van belang.
Dit geldt ook voor ouders die hun kind naar de opvang of basisschool brengen. Zorg dat het veilig wordt vervoerd en draag zelf ook uw autogordel.
De politie houdt in de komende periode op diverse locaties controles. Daarbij wordt naast het veilig vervoer in de auto ook gelet op andere verkeersgedragingen. Zo wordt gecontroleerd op parkeergedrag bij scholen en of men zich aan de aanwijzingen van verkeersbrigadiers bij een schooloversteekplaats houdt.

Tieners hebben nogal eens de gewoonte om met z’n drieën (of meer) naast elkaar te fietsen. Zelfs op smalle weggetjes. Dat komt hun veiligheid niet ten goede en automobilisten storen zich mateloos aan dergelijk gedrag. Wat te denken van het risico dat je met de sturen in elkaar komt?

Ook gaat de politie op plaatsen controleren waar scholieren op een gevaarlijke wijze oversteken en/of tegen het verkeer in rijden, het rode verkeerslicht negeren of bij mooi weer zonder helm op de brommer rijden. Op de schoolroutes worden ook snelheidscontroles gehouden. Vaak worden deze door de wijkagent uitgevoerd naar aanleiding van klachten van de schoolleiding, buurtbewoners of ouders.

De politie vraagt ouders om aandacht te besteden aan de fiets van hun kind. Straks komt de donkere periode weer en dan is verlichting essentieel voor een veilige rit naar school of
’s avonds naar de sportvereniging.

Help allemaal mee om het aantal jeugdige slachtoffers in het verkeer terug te dringen!
Provincie:
Tag(s):