donderdag, 30. augustus 2012 - 12:16

De vliegende Hollander

Amsterdam

De 16-jarige Ermiyas van Diemen uit Mijdrecht maakte vanochtend wel een hele gewaagde sprong in Amsterdam Buitenveldert.

Op de Henri Zagwijnstraat sprong hij met zijn bmx van een bijna vier meter hoog trapportaal en kwam tot grote opluchting van zijn vrienden veilig op zijn twee wielen terecht.

BMX-steet wint in Nederland steeds meer aan populariteit.
Stunts uitvoeren op straat door te "grinden" (de fiets balanceren op een buis, randen van bankjes en dergelijke) of te springen op ledges, stairs, banks of andere obstakels. Deze soort BMX is geïnspireerd door skateboarden. Veel freestyle motorcrossers kijken voor nieuwe tricks naar BMX street. Street lijkt qua tricks heel veel op park alleen de filosofie achter street is heel anders dan die van park.

Bij street gebruik je de omgeving voor je tricks terwijl hij er helemaal niet voor bedoeld is. Dit geeft het vrije gevoel wat bmx rijders bij street hebben. Bij park zijn alle obstakels er juist voor gebouwd om stunts op te doen. Ook is er een verschil in geometrie (de hoeken en lengtes waarvan de buizen van een BMX-frame op elkaar gelast zijn) en parts, vergeleken met park.
Provincie:
Tag(s):