dinsdag, 4. december 2012 - 21:44

De Wolden investeert in riolering

Zuidwolde

De gemeente investeert in 2013 bijna 1 miljoen euro in de rioolstelsels van
Ruinerwold en de Wijk. De Wolden maakt beide stelsels toekomstbestendig, mede door de aanleg van extra ruimte voor afvalwater. Samen met de riolering pakt de gemeente ook de weg Dijkhuizen in Ruinerwold en de weg bij Voorwijk in de Wijk aan. Wethouder openbare werken Henk Lammers: “Met combineren
van de werkzaamheden wil de gemeente de overlast voor bewoners beperken. De werkzaamheden starten komend voorjaar.”

Uit onderzoek blijkt dat het riool in Dijkhuizen in Ruinerwold niet voldoende vlak ligt en diverse andere schades heeft. Daarom vervangt de gemeente het bijna 1 kilometer lange hoofdriool en legt tegelijkertijd 620 m3 extra berging aan. Bij het herstel van de weg houdt de gemeente rekening met een aantal verkeersmaatregelen.

In de Wijk is op dit moment nog geen goede afvoer voor het regenwater uit het dorp naar de sloten langs de Hessenweg. De gemeente bouwt hiervoor een buffer van bijna 400 m3. Samen met de buffer realiseert de gemeente de regenwaterafvoer tussen het Veenhovenplein en de Hessenweg. Bij de entree van het dorp bij Voorwijk zorgt de gemeente er voor dat de verkeersremmer beter gaat werken.

Ook pakt De Wolden een aantal andere knelpunten aan zoals in Ruinen (De Heurinks) en Fort (Jaagpad). Bij hevige en aanhoudende regenval ontstaat op deze locaties wateroverlast. Deze knelpunten worden nu gecombineerd met de al eerder geplande werkzaamheden.
Provincie:
Tag(s):