donderdag, 25. oktober 2012 - 11:18

De Wolden ook betrokken bij toekomst Bethesda

De zorg over de toekomst van het ziekenhuis Bethesda deelt de raad van De Wolden met Hoogeveen. “Als er veranderingen komen in het zorgaanbod van het ziekenhuis dan raakt dit immers ook onze inwoners”, aldus vice-voorzitter Jan van ’t Zand.

In de afgelopen periode heeft een afvaardiging van de gemeenteraad van De Wolden samen met de Hoogeveense politiek, een gesprek gevoerd met de Raad van Bestuur van de Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM), waar Bethesda onder valt. De Raad van Bestuur gaf zoveel mogelijk inzicht in het omvangrijke en tijdrovende proces dat men nu doorloopt. Daarin hebben veel partijen een stem en met al die partijen wordt overlegd, zo ook met beide gemeenteraden. Daarnaast heeft de gemeenteraad van De Wolden binnenkort een kennismakingsgesprek met de regiomanager Medisch Specialistische Zorg van Achmea.

Dat het alle partijen menens is blijkt uit de gemaakte vervolgafspraken. Volgende maand gaat een vertegenwoordiging van zowel de raad van Hoogeveen als De Wolden opnieuw in gesprek met de Raad van Bestuur van ZLM.
Provincie:
Tag(s):