woensdag, 28. maart 2012 - 22:22

De Wolden subsidieert energiebesparing in woningen

Zuidwolde

Woldenaren met een eigen woning, gebouwd voor 1 januari 2006, kunnen vanaf aanstaande zondag 1 april subsidie aanvragen voor woningisolatie en energieopwekkende maatregelen. In totaal stelt de gemeente De Wolden voor 2012 € 63.508,-- subsidie beschikbaar.

Voor de aanschaf en installatie van energiebesparende maatregelen kan twintig procent subsidie worden aangevraagd. Per woning keert de gemeente maximaal 3.200 euro subsidie uit. Het SNN (Samenwerkings NoordNederland) behandelt de aanvragen namens de gemeente De Wolden.

Vorig jaar heeft de gemeente ook een bedrag van in totaal € 100.000 voor energiebesparing in woningen ter beschikking gesteld. Het budget was toen binnen enkele maanden vergeven.

Wethouder milieu Henk Lammers: “De regeling was erg succesvol. Het voorzag in een behoefte. De gemeente verwacht ook deze keer dat er veel aanvragen binnen komen. Naast het profijt dat inwoners hebben van de energiebesparende maatregelen, doordat de lasten omlaag gaan, reken ik er op dat ook lokale ondernemers profijt hebben van deze regeling”.
Provincie:
Tag(s):