woensdag, 5. december 2012 - 12:08

Deel dossier over de moord op lerares Mullens gestolen

Maandagavond is een ordner met daarin een deel van het dossier van de vermoorde lerares Marie-José Mullens uit de auto van een griffier gestolen. Een woordvoerster van het gerechtshof in Den Bosch heeft die bevestigd, zo meldt omroep Brabant woensdag.

De map bevat verklaringen van Rahali K. over de geruchtmakende dood van Mullens. De 56-jarige lerares werd in mei 2009 in haar huis in Spaubeek dood in bad gevonden. Het huis stond in brand en haar lichaam was ernstig verminkt.

De verdachte Rahali K. heeft tijdens de rechtszaak zijn betrokkenheid ontkend en gezegd dat een kameraad de docente om het leven heeft gebracht, zo meldt de Telegraaf. K. wil de naam van de betrokkene niet noemen, zo zegt advocaat Jan-Hein Kuijpers, die het verlies van het dossier vooral voor familie en kennissen van het slachtoffer erg vervelend vindt.

Omdat er volgens een woordvoerder van het Hof ook andere waardevolle spullen uit de auto verdwenen, denkt justitie niet dat de inbraak speciaal werd gepleegd om het strafdossier in handen te krijgen

De rechtbank heeft de verdacht tot 15 jaar veroordeeld. Het hoger beroep tegen de verdachte gaat donderdag gewoon door.
Provincie:
Tag(s):