donderdag, 12. april 2012 - 18:04

Deel van Roemeens crimineel netwerk skimmers aangehouden

Rotterdam

De Eenheid Migratie Criminaliteit van het korps Rotterdam-Rijnmond heeft op dinsdag 3 april acht personen aangehouden op verdenking van skimactiviteiten. Zij zouden voor minstens 500.000 euro hebben buitgemaakt.

De verdachten maken vermoedelijk deel uit van een Roemeens crimineel netwerk dat zich in ieder geval de afgelopen maanden bezig zou hebben gehouden met het skimmen van betaalautomaten.

Dat vond vooral plaats bij betaalautomaten in grote parkeergarages en op parkeerterreinen bij ziekenhuizen, uitgaans- en winkelcentra op verschillende plaatsen in Nederland. Met de geskimde betaalpassen zou minstens 500.000 euro zijn buitgemaakt.

Het onderzoek naar de skimming activiteiten startte in juli vorig jaar. Na uitgebreid onderzoek konden vorige week dinsdag acht personen worden aangehouden. De verdachten, variërend in leeftijd tussen de 23 en 35 jaar, zijn in woningen op verschillende locaties in Rotterdam aangehouden.

In één van de woningen troffen rechercheurs een soort werkplaats aan. Daar lagen zelfvervaardigde skimonderdelen en mallen om onderdelen van betalingsautomaten te kopiëren. Deze zijn in beslag genomen.

In samenwerking met de Roemeense autoriteiten worden de mogelijkheden onderzocht om het buitgemaakte geld te ontnemen. Alle aangehouden verdachten zijn op 6 april door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek loopt door.
Provincie:
Tag(s):