zondag, 25. november 2012 - 15:32 Update: 08-07-2014 0:44

Deens supertrio schenkt oppermachtig Ajax een late zege

[ELF-Voetbal] Ajax heeft vier dagen na de 1-4 nederlaag in de Champions League tegen Borrusia Dortmund de Champions League-kater weggespoeld in Kerkrade. De ploeg van Frank de Boer was de gehele wedstrijd de betere, maar kwam door Guus Hupperts al na een kwartier op achterstand. Dit werd pas in de slotfase recht gezet door Christian Eriksen en Lasse Schöne.

Ajax opende het duel in het zuiden van Limburg sterk. Via Viktor Fischer en Eriksen werd het direct gevaarlijk maar de kopbal en het schot van de twee Denen zorgden uiteindelijk voor weinig gevaar voor Roda JC, wat vooral achteruit liep. Hoewel Roda JC Ajax aan de bal liet en de Amsterdammse formatie ook rustig liet voetballen, kwam de thuisploeg toch op voorsprong, al had het hier wel de hulp van Daley Blind voor nodig. Een matige pass van de vleugelverdediger werd onderschept door Krisztian Németh en de aanvaller van de thuisploeg vond Hupperts. De twintigjarige middenvelder schoot vervolgens hard raak van de rand van het zestienmetergebied.

Na de openingstreffer trok Roda JC zich helemaal terug. Ajax werd opgevangen in een handbalverdediging. Siem de Jong kwam nog wel tweemaal in kansrijke positie, maar vuurde niet scherp genoeg. Aan de andere kant was Németh nog een keer gevaarlijk met een schot, deze vloog nipt langs de paal naast.

Het spelbeeld veranderde niet na rust Ajax viel aan en Roda JC ving op. De bezoekers wisten wel gevaarlijk te worden, maar de voor het eerst in de basis begonnen Danny Hoesen en aanvoerder Siem de Jong konden de ploeg van Ruud Brood niet kraken. De gelijkmaker viel een kleine tien minuten voor tijd. Het Deense duo Fischer-Eriksen zette een fraaie één-twee op en laatstgenoemde zorgde voor de dikverdiende gelijkmaker. Na de gelijkmaker ging Ajax direct voor de volle winst. Uiteindelijk was het Schöne die de drie punten aan Ajax schonk. Een voorzet van Niklas Moisander kwam bij Ricardo van Rhijn terecht en de vleugelverdediger gaf vervolgens de bal aan de middenvelder, die de uitstekend keepende Mateusz Prus passeerde.
Categorie:
Tag(s):