donderdag, 23. augustus 2012 - 8:36

Definitieve plek nieuwe Orka op Urk bekend

Urk

De initiatiefnemers van een nieuwe Orka op Urk, de Stichting Orcaopurk, hebben samen met een aantal ambtenaren een geschikte locatie gevonden voor het kunstwerk de nieuwe Orka. Dit heeft de gemeente Urk bekendgemaakt.

De stichting wil de Orka terug op Urk. Verschillende plekken zijn hiervoor onder de loep genomen en uiteindelijk is de Dormakade als beste locatie gekozen.

De initiatiefnemers voor de nieuwe Orka, het Orka team, heeft samen met een gemeentelijke afvaardiging alle mogelijke en geschikte locaties bekeken.

Een aantal van deze locaties waren bijvoorbeeld de kruising Ransuil/Urkerweg, de kruising Singel/Urkerweg, het parkeerterrein Burg. Schipperkade, de Dormakade, het pleintje bij het Drukpunt, het strand aan de Staversekade enz.

Uiteindelijk ging voor beide partijen de voorkeur uit naar het plaatsen van de Orka aan de Dormakade. Het College van B&W heeft ingestemd met deze plaats.

Verantwoordelijk wethouder Ben Visser zal in september, samen met het Orka-team, de exacte locatie op de Dormakade bepalen.
Provincie:
Tag(s):