vrijdag, 14. september 2012 - 18:55

Delftse taxichauffeur krijgt celstraf voor bestelen van bejaarden

Den Haag

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag een 29-jarige Rotterdammer veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk. De man werd veroordeeld voor diefstal elf pinpassen en het voor tienduizenden euro's pinnen met deze gestolen bankpassen.

Vanaf begin 2012 kwamen er bij de politie diverse aangiften binnen van diefstal van grote geldbedragen met gestolen bankpassen. Het valt de politie op dat de aangevers allen ouderen betreffen die gebruik maken van de diensten van een Delftse taxicentrale. Hierop startte de recherche Delft een onderzoek.

De recherche kwam vervolgens uit bij de Rotterdammer. De verdachte ging geraffineerd te werk. Hij deed voorkomen alsof hij graag zijn klanten wilde helpen, onder andere door het dragen en ‘veilig' wegzetten van hun tas, maar onder tussen nam hij hun pinpas mee en wist hij hun pincode te ontfutselen door zich voor te doen als een medewerker van hun bank.

Op de slachtoffers hebben de feiten vaak veel indruk gemaakt. Sommigen slapen slecht. Een van de slachtoffers is zo emotioneel dat zij zelf niet in staat was om aangifte te doen.
Provincie:
Tag(s):